9 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

AMSTERDAM (ANP) - Ruim vierhonderd familieleden, vrienden en fans van Bobby Farrell (61) hebben zaterdagmiddag met een bruisende muzikale ceremonie in de Stadsschouwburg in Amsterdam afscheid genomen van het boegbeeld van Boney M. De herdenking was een aaneenschakeling van archiefbeelden, optredens en toespraken in een mix van talen, waaronder Engels en Papiaments.

Bobby FarrellOnder de gasten en sprekers bevonden zich Liz Mitchell, Marcia Barrett en Maizie Williams. De drie zangeressen van de oorspronkelijke discoformatie herinnerden zich Farrell "niet als een collega, maar als een vriend en een broer.''

De gevolmachtigde minister van Aruba, Edwin Abath, benadrukte in zijn speech dat de eind december overleden zanger en danser altijd een Arubaan is gebleven en dat de eilandbewoners hem nooit zijn vergeten. Volgens Abath is Bobby, ofwel Roberto Alfonso Farrell, nog steeds een voorbeeld en inspiratiebron voor vele jonge Arubaanse jongeren die het eiland verlaten om hogerop te komen. "Ze zijn allemaal een soort Bobby's'', zei Abath.

Aruba is bezig met de oprichting van een permanente expositie over Farrell in zijn geboorteplaats San Nicolas, meldde Abath. De Arubaanse gemeenschap was zaterdag massaal aanwezig bij het herdenkingsconcert en zorgde voor een uitgelaten sfeer en veel staande ovaties. Volgens dochter Zanillya Farrell had haar immer optimistische vader ook niets anders gewild bij zijn uitvaart. "Hij wilde geen tranen aan zijn graf'', zei Zanillya.

De voormalige zangeressen van Boney M., die na jaren weer eens gezamenlijk op het podium stonden, vertelden dat ze zich tijdens optredens soms meer toeschouwers voelden omdat Farrell zo uitbundig kon bewegen en zijn publiek daarmee erg wist te vermaken. "We zullen je wilde danspassen missen, al raakte je ons geregeld met die wilde schoppen van je. Met soms blauwe plekken tot gevolg'', aldus de zangeressen. "Maar zonder Bobby geen Boney M.''

Farrell overleed donderdag 30 december kort na een optreden in Sint Petersburg aan hartfalen. Zijn herdenkingsbijeenkomst eindigde zaterdagmiddag swingend met beelden van de videoclip Daddy Cool, een van zijn grootste hits. Farrell werd na de bijeenkomst overgebracht naar zijn laatste rustplaats op begraafplaats Zorgvlied.

Lees ook:
>> Bobby Farrell overleden
>> Farrell krijgt grootse begrafenis
>> Single hoesjes met Bobby Farrell

Terug

Reacties

19-11-2014 01:32
R.I.P.Boneyb4M song Rasputin is the best disco song in the world. BOBBY we have met but unfortunately I have all vilnys, dvd-s and lp-s without no your signature. See you in heaven.DJ/VJ Erkki Vadi from Estoniaaus EstlandFOREVER YOUR FAN.
31-12-2011 11:39
That's the best asnwer of all time! JMHO

Reageer

Naam
E-mail (niet verplicht)
Reactie
 

George Baker Selection

Met of zonder zijn Selection, maar George Baker is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten aller tijden.

15 mei 2011

Captain Kirk wenst Discovery goede reis

Mooie woorden Star Trek-acteur.

7 maart 2011

Bioscoopversie Dynasty in de maak

Scenarioschrijvers werken aan filmversie.

13 januari 2011

Bruisend afscheid Bobby Farrell

Overleden artiest inspiratiebron voor Arubaanse jongeren.

9 januari 2011

Bobby Farrell overleden

Bobby Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M., is donderdagochtend in Sint Petersburg overleden.

31 december 2010

Bob Ross: tovenaar met de penseel

Deze week in de serie Meesters der Schilderkunst: Bob Ross. "Every happy little tree needs a friend."

28 december 2010

Zeven miljoen liter bier op Oktoberfest

6,4 miljoen bezoekers op jaarlijks zuipfestijn.

4 oktober 2010

Freddy Quinn ingestort

Junge, komm bald wiederDe populaire schlagerzanger Freddy Quinn (76), is met hoge bloeddruk in het ziekenhuis beland.

23 januari 2008

George Takei krijgt komeet

George Takei

Wetenschappers hebben deze week een komeet vernoemd naar de Star Trek-acteur George Takei.

5 oktober 2007

Vicky wil in parlement

Vicky LeandrosDe populaire zangeres Vicky Leandros mag zich kandidaat stellen voor de Griekse verkiezingen.

21 augustus 2007